• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! İddaaForumu Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. İddaaForumu sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

İsviçre'de çığır açan çikolata yöntemi: Meyvenin tamamı kullanılıyor

BahisForum

New member
İsviçre'de çığır açan çikolata yöntemi: Meyvenin tamamı kullanılıyor

İsviçreli bilim insanları, kakao meyvesinin tamamını kullanarak ve şeker eklemeden çikolata üretmenin yeni bir yolunu keşfetti. Bu yöntem, meyve israfını önlerken çikolata fiyatlarında değişiklik olup olmayacağı sorusunu gündeme getirdi.

--KqUy2VxEmrrBidPAEssw.jpg

İsviçre'de yapılan yeni bir araştırma, kakao meyvesinin tamamını kullanarak şeker eklemeden çikolata üretmenin yolunu buldu.
Z8yWREbgXkGVMKnTh0mv3Q.jpg

BBC Türkçe'nin haberine göre, Zürih'teki Federal Teknoloji Enstitüsü'nde çalışan bilim insanları, çikolata üretiminde üretiminde kakao meyvesinin posası, suyu ve meyve içi kullanıldı. Geleneksel üretimde neredeyse bir bal kabağı büyüklüğündeki meyve çürümeye terk ediliyordu.
O3s0c0L1g0Oq81TR45wyBA.jpg

Kim Mishra liderliğindeki ekip, kakao meyvesinin tatlı suyu ile posasını birleştirerek, şeker ihtiyacını ortadan kaldıran tatlı bir kakao jeli elde etti. Bu yeni yöntemde, kakao meyvesinin neredeyse tüm parçaları kullanılarak israfın önüne geçiliyor. Geleneksel yöntemlerde meyve çürümeye terk edilirken, bu yenilikçi metod sayesinde her parça değerlendirilmiş oluyor.
VvRbn9EO8EiHoV6c_OfzCg.jpg

Kim Mishra, meyvenin ananasa yakın tatlı suyunun bu süreçte kilit rol oynadığını belirtti. Yüzde 14 şeker içeren meyve suyu, konsantre bir şurup haline getirilerek kakao posası ile birleştiriliyor ve tatlı bir jel elde ediliyor.İsviçreli çikolata üreticileri birliği Chocosuisse'in direktörü Roger Wehrli, bu yeni üretim metodunun kakao meyvesinden “daha iyi fiyatlar elde etme” açısından ilgi çekici olduğunu vurguladı.
SrPn4fF_FUW74Q-Yq1FnFQ.jpg

Ancak, Kim Mishra, şekerin sübvanse edilmeye devam etmesi nedeniyle kakao posası ve suyunun daha pahalı olduğunu ve bu nedenle yeni çikolatanın şu anda daha yüksek bir fiyatla sunulabileceğini belirtti.Bu yenilikçi yöntem, çikolata üretiminde hem çevresel hem de ekonomik açıdan önemli değişiklikler getirebilir.
 
Üst